Crypto Gebruik en Handel Chirurgie in Afrika, Exchange CEO Zegt

De populariteit van crypto neemt toe in Afrika, volgens de CEO van een van de opkomende beurzen van het continent.

Het gebruik van en de handel in crypto’s heeft zijn weg naar Afrika gevonden en wint aan populariteit op het hele continent, volgens Chris Maurice, CEO van Yellow Card – een cryptobeurs die gevestigd is in Lagos, Nigeria.

„In termen van de crypto-scene en alles, groeien de dingen zeer snel, echt over het hele continent, maar specifiek in Nigeria, Zuid-Afrika, Ghana en Kenia,“ vertelde Maurice in een interview aan Cointelegraph.

Met de vier genoemde landen die de crypto-belasting leiden, voegde Maurice eraan toe: „Op dit punt is het slechts een kwestie van tijd voordat het zich naar buiten toe blijft uitbreiden naar de rest van het continent“.

Crypto gebruik in Afrika wordt niet nauwkeurig weergegeven op papier…

In tegenstelling tot Noord-Amerika, met zijn overvloed aan beurzen, ziet Afrika meer over-the-counter, of OTC, crypto handel, transacties en gebruik, waardoor het definitieve beursvolume een minder nauwkeurige weergave is van de prevalentie van de activaklasse.

Het grootste deel ervan loopt niet via formele beurzen,“ zei Maurice over het volume van de crypto-activa. „Het loopt door WhatsApp, of Telegram, of informele OTC,“ noemde hij, met vermelding van een paar voorbeelden van andere crypto-gebruiksroutes in het hele continent.

Maurice voegde toe:

„Het werkelijke volume in Afrika, ik schat dat het minstens vijf tot acht keer zo groot is als het werkelijke volume dat je kunt vinden, alleen al op basis van de hoeveelheid geld die door deze donkere groepen gaat, in wezen, door deze Telegram- en WhatsApp-groepen.“

Maurice heeft crypto in Afrika gezien…

Ik heb schattingen gehoord dat Nigeria en Zuid-Afrika beide in de top vijf zitten in termen van crypto-gebruikers per hoofd van de bevolking,“ zei Maurice. „Ik heb schattingen gezien die zo hoog zijn als 10% van de mensen in Zuid-Afrika bezitten, of op een bepaald punt Bitcoin hebben bezeten,“ voegde hij eraan toe. De recente rapportage van Cointelegraph bevestigt de hoge kryptobezit- en gebruiksaantallen in de hele regio.

Door gebruik te maken van zijn ervaring met de Yellow Card uitwisseling, evenals zijn betrokkenheid bij de crypto-deelname in het hele continent, merkte Maurice de gegevens op als logisch. „Vooral in Nigeria en Zuid-Afrika is het zeer uniek dat vrijwel iedereen met wie je praat op zijn minst een basisniveau van begrip heeft voor Bitcoin Future,“ zei hij, terwijl hij de scène vergeleek met die van de Verenigde Staten.

Crypto gebruik is logisch voor de regio

Crypto gebruik is een logische optie voor de mensen in de regio, legde Maurice uit. Als een wereldwijde digitale asset die wordt beheerd door de mensen die niet onder de controle van de overheid vallen, heeft Bitcoin potentieel voor snelle transacties en zelf-soevereine geldopslag.

Maurice legde uit dat de aspecten van Bitcoin aantrekkelijk zijn voor mensen in Afrika, gezien de moeilijkheden die gepaard gaan met de toegang tot vergelijkbare, meer traditionele opties. Hij noemde ook crypto als een alternatieve bron van inkomsten voor inwoners van het continent.

De interesse in crypto in Afrika begon ongeveer zes jaar geleden.

De Afrikaanse ingezetenen begonnen het bereiken van rente in crypto ruwweg tussen 2014 en 2015, met de industrie die belangrijke openbare tractie tegen 2017 ziet, bovengenoemde Maurice.

Een massief jaar voor de cryptocurrency industrie, 2017 leverde ook crypto-gerelateerde media krantenkoppen op uit Azië, Noord-Amerika en Europa. De industrie nam haar plaats in in de mainstream schijnwerpers toen de prijs van Bitcoin drastisch steeg te midden van speculatie en hype. De hele wereldwijde beweging faciliteerde het onderwijs rond de industrie, zei Maurice.

„Iedereen die ik in Afrika heb ontmoet is erg vindingrijk,“ legde hij uit. „Als ze zo’n kans zien, zijn ze geïnteresseerd – ze willen meer leren.“

Als wereldwijde activaklasse is crypto van nature substantieel gegroeid sinds de lancering van Bitcoin in 2009, en heeft het zich gepresenteerd als een oplossing voor een aantal problemen, variërend van een inflatieoplossing in Venezuela, tot een financiële activaklasse in Noord-Amerika.