Er Silver den næste Bitcoin?

Eksperter siger, at det er klogt at investere i både sølv og bitcoin

Analytikere har fulgt disse aktiver i nogen tid nu. Efter deres mening er det ikke et enten-eller-dilemma. De fleste eksperter anbefaler, at investorer skal eje dem begge, da de har et enormt potentiale for vækst.

Sølv og bitcoin forbliver ganske undervurderet, selvom markedsfundamentet for dem begge forbliver ekstremt hausse. Ligesom bitcoin oplever sølv massive rally. Enhver deltagelse i dem er ret lukrativ. Men det er vigtigt at gennemgå udsigterne for bitcoin og derefter identificere parallellerne for bedre at forstå, hvad der måske ligger i vente på det industrielle metal.

Bitcoin-sagen

Som følge af sin enkle oprindelse i 2009 efter den ødelæggende finanskrise i 2008-2009 er bitcoin kommet langt. Det er steget eksponentielt i værdi siden dets tidlige dage, og dets nuværende indflydelse er ubestridelig og uundgåelig.

Under hensyntagen til den sammenhæng, at den amerikanske føderale formand Jerome Powell for nylig kommenterede stigningen i centralbankens digitale valutaer (CBDC’er). Han talte til et IMF-hostet digitalt betalingspanel, hvor han sagde, at 80% af centralbanker over hele verden undersøger udstedelsen af ​​CBDC’er. Han tilføjede:

”Vi synes, det er vigtigere at få det rigtigt end at være først, og at få det rigtigt betyder, at vi ikke kun ser på de potentielle fordele ved en CBDC, men også de potentielle risici og også anerkender de vigtige afvejninger, der skal overvejes nøje. ”

I spørgsmålet om at være den første reagerede Powell sandsynligvis på Kinas forspring, hvor den asiatiske nation allerede tester i flere byer. Kina planlægger at lancere sin digitale valuta inden årets udgang. Christine Lagarde, præsident for Den Europæiske Centralbank, sagde også, at ECB ganske seriøst gennemgår udviklingen af ​​en digital euro.

Digitale versioner af fiat-valutaerne betyder, at det bliver lettere at skabe mere og kontrollere dem i udstrakt grad. Denne hypotese giver bitcoin mere troværdighed. I løbet af de sidste par år har investorer opdaget, at bitcoin ikke kan oppustes eller kontrolleres, og det har et begrænset samlet antal mønter, der skal udvindes, hvilket er 21 millioner. Naturligvis vil de blive tiltrukket af det overlegne alternativ.

Det forklarer, hvorfor bitcoin i stigende grad bliver anerkendt som et tilflugtsaktiv, især i disse tider med sundhedskriser. Det er i øjeblikket mere tilgængeligt for offentligheden via et stigende antal krypto-udvekslinger. Det har også fået distribution via betalingsprocessorer som Square, som for nylig erhvervede $ 50 millioner i Bitcoin og PayPal.

Kryptovaluta accepteres også som betalingsmetode af store detailhandlere, herunder Starbucks, Microsoft og Whole Foods, da listen fortsætter med at vokse. Bitcoin-ejerskabet vokser også. Især har det samlede antal bitcoin-adresser, der har en balance på mindst $ 1.000, ramt en ny rekordhøj for nylig.

JPMorgan har været på rekord og sagde, at det forventer, at bitcoin vokser i popularitet over tid med mere vedtagelse fra årtusinder. Interessant nok gentog Kanye West sin lidenskabelige støtte til alternative valutaer, herunder Bitcoin.
Paralleller med Bitcoin-sølv

Meget af det, der er blevet fremhævet om bitcoin, gælder også for sølv. Metallet produceres ikke let, og dets levering er begrænset. Således ser mange det som penge og en lukrativ investeringsmulighed, der gør det til et fristed. Desuden kan den ikke oppustes.

Ligesom bitcoin oplever sølv også nogle store rally, som kan føre til smukke udbetalinger for investorerne.

Forskelle

Flere ting er forskellige mellem bitcoin og sølv. For det første lægger ‚eliterne‘ ikke stor vægt på sølv. Det er tilgængeligt, det er meget billigt, og det er et lille marked. I modsætning til bitcoin er leveringen af ​​sølv heller ikke begrænset. Især kun 28,7% af den nye sølvforsyning stammer fra primære sølvminer. 71% af det nyudvindede sølv produceres som et biprodukt af andre metaller som bly, guld, kobber og zink.

Derfor er en enorm del af det nyudvindede sølv ikke drevet af prisen. Hvis sølvpriserne stiger kraftigt, betyder det ikke, at der er mere produktion.

Her er en interessant sammenligning. Steve St. Angelo fra SRSrocco-rapporten sagde, at al den guldinvestering globalt er værd omkring $ 2,93 billioner, mens al minet bitcoin hidtil er værd at $ 240 mia. På den anden side er den samlede investering i sølvmarkedet værd at $ 52 mia.

Eksperter sigter ikke mod at sætte sølv mod bitcoin. Men de sigter mod at påpege de ligheder og muligheder, som disse aktiver tilbyder på lang sigt. Investorer rådes til ikke at se på disse muligheder som gensidigt eksklusive. Tværtimod skal de sigte mod at eje både bitcoin og sølv.

Disse aktiver kan være ustabile, men de præsenterer et vildt sekulært tyremarked foran dem.